In het weekend van hemelvaart gaan Yvon en Martin de stelvio proberen te beklimmen wandelend en op de fiets voor Stichting seniorencentrum Bollenstreek!
Ze zijn aan het sparen voor een duofiets om ouderen een rondje in de buurt te kunnen laten maken lekker in de buitenlucht!! Steun je ons?
Het goede doel:
Seniorencentrum Bollenstreek is opgericht door Alies Haasnoot & Esther van den Burg. Zij zijn werkzaam in de wijkverpleging/thuiszorg, Alice Care & Care Complete.
In hun werk zien zij regelmatig dat er ouderen/senioren zijn die eenzaam zijn of te weinig de deur uit gaan. Dit is de reden van het oprichten van deze stichting. Ouderen hebben zich altijd ingezet voor onze maatschappij, met hard werken en veel plezier. Als je ouder wordt, gaat je lichaam vaak achteruit, maar je geest niet. Die blijft nog steeds hetzelfde. Echter je lichaam brengt je niet meer waar je zijn wilt. Als daarnaast ook nog eens je partner komt te overlijden, je kinderen hun eigen weg gaan, ligt eenzaamheid op de loer. De gouden rand gaat van je leven af. Dit doet zeer, zowel lichamelijk als mentaal.
Seniorencentrum Bollenstreek wil hier tegen strijden met hand en tand!!! Ouder worden is zoveel meer dan lichamelijke achteruitgang. Ouder worden is wijsheid, berusting, rust en overzien van je leven. Maar moet dit eenzaam? NEE! Dit kan met elkaar, want samen sta je sterker. Samen is eenzaamheid te dragen. En samenzijn, ontmoeting met de ander, elkaar zien, is de basis van deze stichting.
We weten dat vriendschap erg belangrijk is in je leven, niemand kan zonder 1 of meerdere vrienden. Een mens die je ziet, hoort en om je geeft. Maar hoe doe je vriendschap op als iedereen om je heen wegvalt door ouder worden? Dan creeer je een plek waar ontmoeting centraal staat, waar er mensen zijn die snappen hoe dat werkt: ontmoeten en band opbouwen. En Esther en Alies snappen dat!
Samen met een groep vrijwilligers hebben zij een plaats gecreeert waar je weer vriendschappen kunt op doen. Een gezellige laagdrempelige plaats, waar ruimte is voor een 10 tal ouderen die elkaar daar weer kunnen ontmoeten. Een veilige plek waar je kunt lachen, maar ook huilen. Waar je je verhaal kwijt kan, klein of groot aan de grote keukentafel, bij het open haard vuur in de salon of aan de kaarttafel.
Na anderhalf jaar kunnen we zeggen dat deze werkwijze zijn vruchten afwerpt: er zijn 3 dagen met een vaste groep ouderen die elkaar bij Op Lis ontmoeten en vriendschap hebben opgebouwd. Ze kennen elkaar bij naam en weten inmiddels van elkaars achtergrond. De coordinatie en vrijwillegers van Op Lis hebben oog voor het begeleiden van deze processen, tussen het koken, koffiedrinken en spelletjes doen door.
We gaan proberen om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor hen.
Help jij ons?