Via Geef.nl ontstaan geefacties om elkaar te steunen. De hulpbereidheid en vrijgevigheid van de Nederlanders wordt succesvol aangesproken via Geef.nl. Daar zijn we heel blij mee. Wij bieden initiatiefnemers graag alle faciliteiten om snel van start te kunnen gaan. We vertrouwen erop dat alle geefacties doen wat ze beloven, namelijk daadwerkelijk helpen. Twijfel je als donateur aan een geefactie? Probeer dan eerst via een andere bron wat meer zekerheid voor jezelf te vinden of neem eerst contact op met de actievoerder voor je doneert. Geef alleen aan die geefacties waarvan je zelf zeker weet dat het goed terecht komt. Dan geef je gerust. Heb je twijfels? Doneer dan niet!
Er geldt uit 20 jaar ervaring met het verwerken van donaties dat in alle gevallen 99% van alle donaties goed terecht zijn gekomen welke donatie garantie zekerheid hieronder ook van toepassing is. Dit onderstaand overzicht geeft je meer inzage hierin op basis waarvan je kunt beslissen wel/niet te doneren aan een geefactie met een bepaalde donatie garantie zekerheid.
Actie gestart door de actievoerder via optie [Ik kom in actie voor een goed doel] waarbij dit goede doel een ANBI status en een CBF erkenning heeft waarbij de opgehaalde donatiegelden naar dit goede doel gaan. Je kunt er vanuit gaan dat jouw donatie in 99,99% van de gevallen goed terecht is gekomen omdat er door het CBF in Nederland toezicht wordt gehouden op goede doelen met een CBF erkenning. Dit goede doel heeft daarnaast statuten die door een notaris opgesteld zijn, staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft een SEPA IBAN rekeningnummer bij een Europese bank en hoort ieder jaar minimaal een jaarrekening op te stellen. U kunt er dus gerust op zijn dat uw donatie goed terecht is gekomen waarbij u dit zelf bij het goede doel kunt navragen of de jaarrekening kunt controleren die meestal op de website van het goede doel of CBF staat. Je kunt er vanuit gaan dat jouw donatie in 99,99% van de gevallen goed terecht is gekomen.
Actie gestart door de actievoerder via optie [Ik kom in actie voor een goed doel] waarbij dit goede doel een ANBI status maar geen CBF erkenning heeft waarbij de opgehaalde donatiegelden naar dit goede doel gaan. Dit goede doel heeft daarnaast statuten die door een notaris opgesteld zijn, staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft een SEPA IBAN rekeningnummer bij een Europese bank en hoort ieder jaar minimaal een jaarrekening op te stellen. U kunt er dus gerust op zijn dat uw donatie goed terecht is gekomen waarbij u dit zelf bij het goede doel kunt navragen of de jaarrekening kunt controleren die meestal op de website van het goede doel staat. Je kunt er vanuit gaan dat jouw donatie in 99,8% van de gevallen goed terecht is gekomen.
Actie gestart door de actievoerder via optie [Ik kom in actie voor een goed doel] waarbij dit goede doel geen ANBI status of CBF erkenning heeft waarbij de opgehaalde donatiegelden naar dit goede doel gaan. Dit goede doel heeft statuten die door een notaris opgesteld zijn, staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft een SEPA IBAN rekeningnummer en hoort ieder jaar minimaal een jaarrekening op te stellen. U kunt er dus gerust op zijn dat uw donatie goed terecht is gekomen waarbij u dit zelf bij het goede doel kunt navragen of de jaarrekening kunt controleren die meestal op de website van het goede doel staat. Je kunt er vanuit gaan dat jouw donatie in 99,5% van de gevallen goed terecht is gekomen.
Actie is gestart door actievoerder via de optie [Ik kom in actie voor mezelf] waarbij het donatiegeld NIET naar een non-profit gaat maar naar een particulier of bedrijf. Geef keert de donatie dus aan een particulier of bedrijf uit en hierbij geldt dat er een IBAN rekening naam-nummer controle plaats heeft gevonden van de ontvangende partij. Of deze partij ook datgene wat hij/zij op de geefactie beloofd nakomt kunnen wij helaas niet controleren. Desondanks geldt dat in 99% van de gevallen op basis van 20 jaar ervaring jouw donatie goed terecht is gekomen.