www.janegoodall.nl I Facebook I Twitter I Instagram I LinkedIn
Chimpansees worden met uitsterven bedreigd door stroperij. En door houtkap, aanleg van oliepalmplantages en het oplopend aantal bosbranden verliezen chimpansees en andere diersoorten hun leefgebieden. Mens en natuur strijden met elkaar om de krapper wordende beschikbare ruimte. Het Jane Goodall Instituut beschermt de natuur en helpt de door overbevolking verstoorde ecosystemen te herstellen.
Dr. Jane Goodall vertrok in de zomer van 1960 naar Tanzania om chimpanseegedrag te onderzoeken. Sindsdien koestert zij een diepgewortelde liefde voor dieren en natuur op dit continent. Zij gelooft in een holistische en duurzame aanpak, waarbij samenwerking met en ondersteuning van de lokale bevolking centraal staat. Dat is dan ook wat het Jane Goodall Instituut doet: projecten in Afrika uitvoeren met hulp van de lokale bevolking, die hierdoor een duurzame omgeving voor zichzelf creëren. Het instituut startte in 1994 in Tanzania en verspreidde haar activiteiten naar de Republiek Congo, de Democratische Republiek Congo, Guinee, Senegal en Oeganda en meer landen in Afrika.
“Iedereen kan een verschil maken!” Wij mensen kunnen niet zonder de natuur, net als de mensapen. Met jouw hulp beschermt het Jane Goodall Instituut duizenden wilde chimpansees en miljoenen vierkante kilometer aan leefgebied. Daarnaast slaan we de handen ineen met lokale gemeenschappen om bossen terug te planten, en chimpansees te verzorgen en op te vangen in opvangcentra. Ook inspireren en motiveren wij jongeren om onze aarde duurzaam te beschermen. Iedereen kan tenslotte een positief verschil maken. Duurzaam de aarde beschermen Het Jane Goodall Instituut is wereldwijd actief om de aarde te beschermen door de verbinding van mens, dier en milieu. Dit doen we door jong en oud tot actie aan te zetten.Het Jane Goodall Instituut zet zich in voor:* Chimpansees en mensapen De opvang van chimpansees en het beschermen van chimpansees door bijvoorbeeld het inzetten van anti-stroperseenheden, trainen van rangers en voorlichten van lokale bevolking.* Gezonde leefgebieden Samen met de lokale bevolking worden bossen, waterwegen en verbindingen tussen leefgebieden beschermd en gecreëerd.* Natuurbehoud Met betere landbouwtechnieken, microkredieten en duurzame teelt wordt de lokale bevolking een duurzamer bestaan geboden.* Gezonde gemeenschappen Gezondheidszorg en educatie, zijn de basis voor ontwikkeling. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld meisjes hun school af maken en kunnen vrouwen op duurzame wijze in hun onderhoud voorzien.* Educatie Het Roots&Shoots programma inspireert jongeren om zelf actie te ondernemen. En op te leiden tot de leiders met compassie die onze wereld nodig heeft. Zij legde de basis, wij zetten de volgende stap Onze toekomst ligt in handen van jongeren. Daarom ontwikkelde dr. Jane Goodall in 1991 het Roots&Shoots-programma. Roots&Shoots inspireert en motiveert jongeren van kleuter tot student, om in actie te komen voor een betere wereld. Roots&Shoots laat jongeren zelf in hun directe omgeving projecten bedenken en opzetten voor dier, mens en natuur. Immers, iedereen kan verschil maken! “Only if we understand can we care. Only if we care will we help. Only if we help we can save the planet.” - dr. Jane Goodall Jouw Roots&Shoots idee tot uitwerking brengen kan heel makkelijk door een eigen persoonlijke actiepagina aan te maken en aan de slag te gaan! "Every individual matters. Every individual has a role to play. Every individual makes a difference." - dr. Jane GoodallOok lid worden met je school, sportclub of vereniging? Ga naar janegoodall.nl/Roots&Shoots voor meer informatie en meld je aan. Hope Dr. Jane Goodall gelooft dat er hoop is om de natuur te redden. Haar positieve insteek inspireert mensen om zijn of haar steentje bij te dragen voor een betere wereld voor mens, dier en milieu. “We have a choice to use the gift of our lives to make the world a better place. You can help heal the world.” - dr. Jane GoodallHelp jij ons de chimpansees te helpen? Jaar opgericht 1988 ANBI gecertifiveerd.