www.fuertedogs.com Secretariaat: Carola Wijnands ¡ Maasdam-Akker 3 ¡ 2994 BH BarendrechtIngeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam nr. 24445414ABN*AMRO 52.82.62.289 t.n.v. Stichting Fuertedogs te BarendrechtIBAN: NL42ABNA0528262289 / BIC: ABNANL2A
De Stichting Fuertedogs is op zoek naar sponsoren voor de aanschaf van een zogenaamd motorvatspuit. Onze dank gaat dan ook uit naar de Animal Medical Care Foundation die heeft aangeboden Elke te helpen om financiële middelen te verkrijgen voor een dergelijk apparaat. Als u ook wilt helpen door een bijdrage over te maken.. heel graag!
Waarom een motorvatspuit?De finca (oude boerderij) waarop Elke met al haar hondjes verblijft, was voorheen een kippen- en geitenboerderij. De boerderij biedt grote voordelen zoals heel veel ruimte voor de talloze hondjes die daardoor niet opgesloten zijn in kennels. Het grote terrein is inmiddels helemaal omheind en onderverdeeld in zones.
Een nadeel van het terrein is dat er veel (kippen)vlooien in de grond zitten die erg hardnekkig zijn en zich voortdurend vermenigvuldigen. Al de hondjes worden zo goed mogelijk tegen deze vlooien behandeld door middel van vlooienpipetten maar helaas werken die niet afdoende en zijn de vlooien en kippenluizen zeer hardnekkig. Het terrein zelf moet namelijk ook met regelmaat behandeld worden om een ware vlooienplaag te voorkomen.
Vlooien zijn voor de honden vanzelfsprekend zeer irritant en brengen behalve jeuk en huidklachten ook worminfestaties met zich mee. Kippenluizen (piojos) zijn echter gevaarlijk en kunnen voor ernstige bloedarmoede zorgen en vooral voor de jonge hondjes fataal zijn. Vandaar dat het enorm belangrijk is om het enorme terrein zeer regelmatig te behandelen tegen vlooien en ander ongedierte.
Dat wil zeggen, zo om de drie weken want de vlooien zitten tot zo’n halve meter diep in de grond en het is noodzakelijk om hun voortplantingscyclus te doorbreken. Nu tracht Elke met handspuit en een zwaar 15 liter vat op haar rug het immense terrein te besproeien. Dit is erg zwaar werk vanwege het gewicht van een volle spuit en de beperkte inhoud.
Bovendien houdt ze hier rug- en armklachten aan over en kost het besproeien zo enorm veel tijd die ze met de zorg voor zoveel honden toch al tekort komt. Elke heeft eenmalig zo´n sproeikar mogen lenen en dat werkte voortreffelijk en was een ware verademing.
Omdat er ook regelmatig verwaarloosde, verzwakte hondjes worden opgenomen is het ook zeer noodzakelijk om de finca voortdurend goed te desinfecteren om eventuele besmetting tussen honden te voorkomen. Ook daarom zou een sproeikar uitkomst bieden, waardoor een grotere hygiëne en preventie van overdraagbare aandoeningen bereikt kan worden. Tevens heeft Elke op de finca last van ratten dus nog een extra motief om alles goed schoon te houden en ook daarvoor zou zo´n sproeikar ideaal zijn.
Gezien de situatie van de finca gaat de voorkeur uit naar een model van 50 liter of meer in een “kruiwagenvariant” met motoraansturing. De oppervlakte van het voor de honden omheinde terrein bedraagt namelijk vele duizenden m2.